Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повернуто в державну власність майже 1 600 га землі сільськогосподарського призначення ринковою вартістю понад 400 млн грн

    

Броварською місцевою прокуратурою Київської області ще в вересні 2016 року встановлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення одній громадянці земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Іванківського району Київської області.

Тоді місцевою прокуратурою було подано позов до суду в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Київській області та вказаної фізичної особи (жительки м.Київ) про визнання недійсними наказів управління та 41 договору оренди землі, яка розміщена в межах Горностайпільської, Розважівської, Дитятківської, Тетерівської, Обуховицької, Макарівської, Оливської сільських та Іванківської селищної рад Іванківського району Київської області.

При цьому варто зазначити, що орендарем з моменту укладення договорів, а саме з жовтня 2014 року по даний час земля за цільовим призначенням фактично не використовувалась.

Однак, рішеннями місцевого та Апеляційного суду Київської області в задоволенні позову місцевої прокуратури відмовлено. Не погодившись з такими рішеннями, прокуратура області оскаржила їх в касаційному порядку.

За наслідками судового розгляду Верховним Судом України задоволено касаційну скаргу прокуратури Київської області, а попередні судові рішення скасував та ухвалив нове, відповідно до якого позовні вимоги Броварської місцевої прокуратури задоволено повністю.

Таким чином, завдяки принциповій та наполегливій позиції прокурорів в суді в державну власність повернуто майже 1 600 га земель сільськогосподарського призначення, вартість яких за оцінкою спеціалістів становить більше 400 млн грн.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1827