Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини заявила до суду позов про повернення в державну власність землі водного фонду вартістю майже 2 млн грн

    

Прокуратурою виявлені порушення вимог земельного законодавства під час виділення земельних ділянок в адміністративних межах Соснівської сільської ради Макарівського району Київської області.

Встановлено, що розпорядженням Макарівської районної державної адміністрації в 2007 році затверджено проекти землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Соснівської сільської ради Макарівського району загальною площею 3,8 га вартістю 1,9 млн грн.

Однак, вказані земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме прибережну захисну смугу річки Ірпінь. До земель водного фонду належать землі, зайняті річками, островами, а також прибережні захисні смуги вздовж цих річок. Слід зазначити, що можливість передачі у приватну власність земель водного фонду для ведення особистого селянського господарства законом взагалі не передбачена.

З огляду на викладене, розпорядження Макарівської районної державної адміністрації про передачу у власність земельних ділянок не відповідають вимогам чинного законодавства.

У зв’язку з цим, прокуратурою заявлено позов до суду про витребування на користь держави в особі Київської обласної державної адміністрації із чужого незаконного володіння спірних земельних ділянок.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2500