Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Довічне позбавлення волі загрожує чоловіку, який 3 роки тому вбив таксиста в с. Гатне і переховувався

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чоловіка у вбивстві, вчиненому 3 роки тому.

Як уже повідомлялось, в квітні 2016 року 24-річний чоловік, спільно з невстановленою досудовим розслідуванням особою та двома обвинуваченими, щодо яких наразі вже триває судовий розгляд, перебував в автомобілі таксі під керуванням потерпілого в с. Гатне Києво-Святошинського району Київської області.

З метою заволодіння транспортним засобом, зловмисники напали на таксиста, однак останньому вдалось вирватись та вибігти з салону автомобіля. Попри це, нападники наздогнали його та нанесли близько 40 ударів ножем в шию, грудну клітку та живіт, а у подальшому – заволоділи автомобілем потерпілого.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Завдяки спільним заходам правоохоронцям вдалось встановити місце перебування обвинуваченого, який довгий час переховувався від органу слідства.

Наразі Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вказаного зловмисника.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто вбивство, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб та за ч. 3 ст. 289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого.

За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1837