Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області не допущено незаконне умовно-дострокове звільнення засудженого з Білоцерківської виправної колонії № 35

    

Завдяки принципової позиції прокуратури області Київським апеляційним судом, за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено клопотання засудженого про застосування до нього умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, який відбуває покарання за вчинення тяжкого злочину (грабіж, поєднаний з проникненням у житло).

Установлено, що засуджений до 8 років позбавлення волі упродовж періоду відбування покарання з 2014 року практично не залучався до суспільно корисної оплачуваної праці, мав нестабільну поведінку та неодноразово вчиняв порушення режимних вимог, у тому числі зберігав заборонені предмети та не виконував розпорядок дня виправної установи.

Водночас, судом першої інстанції, незважаючи на позицію прокуратури та надану адміністрацією виправної колонії негативну характеристику, клопотання засудженого в застосуванні пільги, передбаченої ст. 81 КК України було задоволено, однак апеляційний суд підтримав позицію прокуратури щодо незаконності такого рішення.

Відтак, засудженому відмовлено в умовно-достроковому звільненні з урахуванням його поведінки та ставлення до праці за період відбування покарання.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1988