Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Суд обрав запобіжний захід для «спонсора» терористичної організації «ЛНР»

    

Сьогодні, 01 липня, Голосіївським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід стосовно чоловіка, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України, а саме в організації фінансування окремої терористичної організації.

Так, розглянувши клопотання прокуратури суд ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 576 тис грн.

Нагадаємо, йдеться про громадянина України, який працює на посаді заступника Генерального директора одного із товариств, яке здійснює господарську діяльність та регулярно сплачує податки до бюджету терористичного угрупування «Луганська народна республіка». Останнього, прокуратурою Київської області спільно з ГУ БКОЗ СБУ було затримано 25 червня у власному помешканні в м Києві. У ході обшуку його квартири виявлено та вилучено посвідчення «удостоверение личности военнослужащего ЛНР» та «удостоверение ветерана боевых действий», видані на його ім’я.

Крім того, вказаний громадянин також підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, тобто участь в терористичній організації.

Зазначимо, що прокурори клопотали в суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2016