Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть службовця Київської облдержадміністрації, який підписав акт виконаних робіт, у якому вартість було завищено на понад 1 млн грн

    

Бородянським відділом Фастівської місцевої прокуратури Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно службової особи Управління регіонального розвитку та впровадження проектів будівництва Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним і громадським інтересам та спричинило тяжкі наслідки) КК України та ч. 1 ст. 366 (підроблення офіційних документів) КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що між Департаментом та товариством у серпні 2016 року укладено договір будівельного підряду щодо реконструкції Дружнянського дошкільного навчального закладу. На реконструкцію закладу з бюджетних коштів виділено понад 8 млн грн.

У подальшому, старшим інспектором відділу технічного нагляду управління регіонального розвитку та впровадження проектів будівництва Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської облдержадміністрації підписано акт виконаних робіт, до яких були внесені неправдиві відомості щодо будівельних робіт та матеріалів, які фактично виконаними та використаними не були, а також витрат, які підрядник під час виконання будівельних робіт не поніс, тобто реконструкцію об’єкта здійснили лише на папері.

На підставі зазначених офіційних документів товариству перераховано грошові кошти у сумі понад 8 млн гривень, з яких понад 1 млн гривень незаконно отримано в якості оплати будівельних робіт та матеріалів.

Таким чином, діями вказаної службової особи обласному бюджету спричинено збитки на суму понад 1 млн грн.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2147