Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Кагарлицькою місцевою прокуратурою пред’явлено позов про скасування незаконного рішення про передачу у приватну власність земельних ділянок загальною площею 3,5 га

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами аналізу додержання вимог земельного законодавства на території Богуславського району виявлені порушення вказаних вимог при передачі Біївською сільською радою земельних ділянок, які відносяться до земель водного фонду, у приватну власність фізичним особам.

Так, відповідно до ч.4 ст.83 Земельного кодексу України до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать, в тому числі землі водного фонду, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Статтею 59 Земельного кодексу України встановлено єдиний випадок коли землі водного фонду можуть передаватись у приватну власність, а саме вказано, що громадянам та юридичним особам за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування можуть безоплатно передаватись у власність замкнені природні водойми (загальною площею до 3 гектарів).

В порушення викладених вимог закону, Біївською сільською радою прийнято незаконне рішення про передачу у власність двом громадянам земельних ділянок площею 3,5 га, які є частиною водного об’єкту - ставу, що розташований на струмку, правій притоці р. Рось, чим було порушено інтереси держави в особі територіальної громади села Біївці.

З огляду на викладене, Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Біївської сільської ради про затвердження технічної документації по оформленню державних актів на право власності на землю та передачу у приватну власність фізичним особам земельних ділянок.

Наразі позов знаходиться в провадженні Богуславського районного суду Київської області

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2037