Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області підозрює двох директорів товариств у привласненні понад 14 млн доларів США, належних ПАТ «Укртрансгаз»

    

Прокуратурою Київської області спільно зі слідчими ГУНП у Київській області за сприяння у розслідуванні керівництва НАК "Нафтогаз Україна" повідомлено про підозру двом директорам товариств у привласненні коштів ПАТ «Укртрансгаз» та їх дочірніх підприємств в особливо великих розмірах за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2012 року директорами двох товариств укладено ряд договорів на закупівлю товарів та надання послуг за державні кошти в сумі майже 400 млн грн для потреб ПАТ «Укртрансгаз» та її дочірніх підприємств.

У подальшому з метою заволодіння державними коштами ними складено фіктивні документи про поставлення товарів та надання послуг, чого в дійсності не було. Зокрема товари, які мали постачатися іноземним товариством на територію України взагалі не імпортувалися, зовнішньоекономічні договори на їх закупівлю не укладалися.

На теперішній час вживаються заходи до розшуку керівників вказаних підприємств для вручення їм підозр за ч.5 ст.191 КК України та вирішення питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, тривають слідчі (розшукові) дії з метою перевірки на причетність до вчинення цього та інших злочинів службовими особами ПАТ «Укртрансгаз» та їх дочірніх підприємств та оголошення останнім підозр у вчиненні злочинів.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2846