Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури підприємство доплатить місту Біла Церква 280 тис грн заборгованої пайової участі

    

Судом задоволено позов Білоцерківської місцевої прокуратури про стягнення з підприємства коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Біла Церква у розмірі майже 280 тисяч гривень.

Встановлено, що товариством - замовником виконання будівельних робіт отримано дозвіл на виконання будівельних робіт об’єкту з реконструкції будівлі під торговий та культурно-побутового комплексу в м. Біла Церква Київської області загальною площею 6 905,5 кв.м. Відповідно між забудовником та Білоцерківською міською радою укладено договір про пайову участь у створенні інфраструктури міста. На виконання умов договору товариство зобов’язувалося сплатити на рахунок Білоцерківської міської ради майже 560 тисяч гривень внеску.

Однак, незважаючи на те, що відділом Державного архітектурно-будівельного контролю Білоцерківської міської ради у 2017 році зареєстровано декларацію і об’єкт прийнятий в експлуатацію, замовник будівництва сплатив до міського бюджету лише 280 тис грн від обумовленої суми.

У зв’язку з цим, Білоцерківською місцевою прокуратурою вжито цивільно-правових заходів з метою стягнення з боржника коштів пайової участі до бюджету Білоцерківської міської ради.

За принципової позиції прокуратури, суд зобов’язав товариство сплатити до місцевого бюджету решту коштів, які відповідач заборгував перед містом.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1841