Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі понад 26 га земель державного лісового фонду на території Бориспільського району

   

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час передачі у приватну власність земельної ділянки в адміністративних межах Бориспільського району Київської області.

Установлено, що товариством з обмеженою відповідальністю оформлено право власності на земельну ділянку загальною площею 26,4 га для ведення підсобного сільського господарства, розташовану у адміністративних межах Гірської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Разом з тим, відповідно до інформації Державного підприємства «Бориспільське лісове господарство» спірна земельна ділянка повністю накладається на землі, які належать державному підприємству на праві постійного користування на підставі державного акту на право постійного користування та розташована у межах Вишеньківського лісництва.

Погодження на вилучення ділянки зі складу державного лісового фонду ДП «Бориспільське ЛГ» не надавались.

Також, Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства не надавало погодження на вилучення чи зміну цільового призначення земельної ділянки.

Реагуючи на виявлені порушення, місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою повернення незаконно відчуженої землі, яка наразі перебуває на розгляді.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1762