Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини наполягає на скасуванні рішень Макарівської райдержадміністрації про передачу в приватну власність 3 га землі прибережної захисної смуги р. Ірпінь

    

Макарівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури вживаються заходи спрямовані на виявлення та припинення порушень вимог земельного та водного законодавства.

Як наслідок встановлено, що розпорядженням Макарівської районної державної адміністрації у 2007 році затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам України та передано у приватну власність трьох громадян чотири земельні ділянки загальною площею 3,12 га на території Соснівської сільської ради Макарівського району. Зазначені земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме 50 метрову прибережну захисну смугу р. Ірпінь.

Таким чином, у приватну власність передано землі водного фонду, які не можуть бути передні у приватну власність.

Враховуючи викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Макарівського районного суду подано позовну заяву про скасування розпорядження Макарівської районної державної адміністрації та витребування на користь держави спірних земельних ділянок загальною площею понад 3 га.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2541