Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла в суді право держави на землі водного фонду акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро

    

Завдяки принциповій позиції прокуратури області відновлено порушені права держави на землі водного фонду що розташовані на водній поверхні та островах акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро.

Встановлено, що Бориспільською районною держаною адміністрацією у порушення вимог Земельного та Водного кодексів України передано у приватну власність фізичним особам земельні ділянки водного фонду загальною площею майже 6 га для ведення особистого селянського господарства.

З огляду на викладене, Бориспільська місцева прокуратура оскаржила дії райдержадміністрації до суду. Рішенням суду першої інстанції в задоволенні позовних вимог прокуратурі було відмовлено.

Не погодившись з таким рішення, прокурори звернулися з апеляційною скаргою до Київського апеляційного суду, який скасував рішення суду першої інстанції та прийняв нове. Зокрема, судом задоволено позовні вимоги прокуратури щодо визнання недійсними розпоряджень Бориспільської РДА, державних актів та витребування із незаконного володіння земельних ділянок водного фонду.

Задовольняючи позов прокурора суд апеляційної інстанції дійшов законного та аргументованого висновку, що спірні земельні ділянки які відносяться до земель водного фонду та розташовані на водній поверхні та островах акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро, в силу закону не можуть передаватися у приватну власність фізичним особам для ведення особистого селянського господарства, а тому визнання незаконними розпоряджень, державних актів та витребування на користь держави таких земель відповідає суспільному інтересу.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2254