Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині виявлено організовану групу, яка незаконно видобувала пісок, завдавши державі збитків на суму понад 71 млн грн

    

Прокуратурою області спільно з УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України та СУ ГУ НП в Київській області знешкоджено організовану групу, яка займалась незаконним видобутком піску на території Бориспільського району.

Встановлено, що в межах Глибочицької сільради, функціонує піщаний кар'єр. Добутий пісок використовували в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації і планування майданчиків Гартовского родовища площею 27,3 га.

Вказаний кар’єр орендувало підприємство, засновниками якого і працівниками є 5 учасників організованого злочинного підприємства, які і здійснювали незаконний видобуток піску без відповідних дозвільних документів.

Наразі встановлено, що сума збитків завдана державі становить понад 71 млн грн.

Учасникам організованої групи прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 5 ст. 191 (привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 28 ч. 1 ст. 240 (порушення правил використання надр) КК України.

Зловмисникам загрожую покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1951