Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишній працівниці ПАТ «Укрпошта» у привласненні 1,2 млн грн

    

Прокуратурою області повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушеннь, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191, а саме у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно колишньому головному бухгалтеру одного з регіональних Центрів поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта».

У ході досудового розслідування установлено, що підозрювана, діючи умисно, з корисливих мотивів, маючи умисел на привласнення грошових коштів ПАТ «Укрпошта» з жовтня 2010 року по вересень 2017 року, використовуючи програмне забезпечення для проведення безготівкових розрахунків по банківським операціям АТ «Ощадбанк» «КлієнтБанк», що було встановлено на її персональному робочому комп’ютері, перераховувала з рахунків ПАТ «Укрпошта» на розрахункові рахунки, які належали їй та її близьким родичам, грошові кошти в різних сумах, якими в подальшому розпоряджалася на власний розсуд.

Встановлено, що за вказаний період часу бухгалтер привласнила та розтратила понад 1,2 млн грн, які належали ПАТ «Укрпошта».

Зазначимо, що зловмисниця довший час переховувалась від органів досудового розслідування, у зв’язку з чим її було оголошено у розшук. Правоохоронними органами вказану громадянку затримано, їй повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у сумі 150 000 грн.

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2115