Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини наполягає на скасуванні рішень Вишгородської райдержадміністрації про передачу в приватну власність 3 га землі прибережної захисної смуги р. Десна

    

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури вживаються заходи спрямовані на виявлення та припинення порушень вимог земельного та водного законодавства.

Як наслідок встановлено, що розпорядженням Вишгородської районної державної адміністрації у 2008 році затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність громадянину України та передано у приватну власність останнього дві земельні ділянки загальною площею 3 га на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району. Зазначені земельні ділянки накладається на землі водного фонду, а саме 100 метрову прибережну захисну смугу р. Десна.

Таким чином, у приватну власність передано землі водного фонду, які не можуть бути передні у приватну власність.

Враховуючи викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Вишгородського районного суду подано дві позовні заяви про скасування рішень Вишгородської районної державної адміністрації та витребування на користь держави спірних земельних ділянок загальною площею понад 3 га.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2591