Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За жорстоке вбивство жінки рецидивісту загрожує довічне позбавлення волі

     

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка, який на будівницві житлового комплексу в с. Софіївська Борщагівка позбавив життя 43-річну жінку.

Доведено, що в грудні 2018 року, після спільного розпиття алкогольних напоїв у обвинуваченого виник конфлікт зі знайомою, в ході якого, останній взяв потерпілу за волосся та вдарив її головою не менше 7 разів об бетонну трубу. Після цього дерев’яним брусом наніс їй кілька ударів по голові та обличчю. Не зупиняючись взяв ніж та завдав 2 удари в шию жінки.

Від завданих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці вчинення злочину.

Водночас встановлено, що молодий чоловік у 2014 році вже притягувався до кримінальної відповідальності за замах на вбивство, але у серпні 2017 року був звільнений умовно-достроково.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

За вчинення вказаного злочину обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2147