Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення про передачу в оренду земельної ділянки 1,46 га

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами аналізу додержання вимог земельного законодавства на території Богуславського району виявлені порушення вказаних вимог при вилученні з постійного користування державного підприємства «Богуславське лісове господарство» земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 1,4591 га (вартістю 62 тис. грн. ) та подальшу передачу її в оренду юридичній особі.

Встановлено, що рішенням Богуславської міської ради Київської області юридичній особі затверджено проект із землеустрою щодо відведення в оренду вказаної земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств на 10 років.

Проте, вказане рішення було прийнято з порушенням вимог чинного законодавства.

Крім того, при передачі земельної ділянки лісогосподарського призначення в оренду юридичній особі, згідно інформації Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, а також ДП «Богуславське лісове господарство» погодження на передачу, припинення, вилучення, зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки зазначені органи не надавали, що свідчить про порушення вимог Земельного кодексу України.

З огляду на викладене Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення про передачу в оренду земельної ділянки та подальшу передачу її у оренду юридичній особі, а також витребування її з незаконного володіння на користь держави.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2093