Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура продовжує вживати заходи щодо протидії нелегальному функціонуванню автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів (ФОТО)

    

Відомо, що підпільні автозаправки здійснюють реалізацію скрапленого газу без оформлених належним чином дозвільних документів, що засвідчують походження пального, його якість та виробника. Дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на використання устаткування для зберігання і реалізації пального також були відсутні. Окрім того, функціонування нелегальних АЗС призводить до забруднення земель, атмосферного повітря, створює загрози життю і здоров’ю громадян.

Так, під час досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 272 та ч. 1 ст. 273 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) КК України Києво-Святошинською місцевою прокуратурою та СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області проведено санкціонований обшук на незаконній АЗС в м. Обухів.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено резервуари для зберігання скрапленого газу, насосні станції та автозаправні колонки для відпуску скрапленого газу.

На даний час до суду подано клопотання про арешт вищевказаного вилученого майна.

Крім того, в ході оглядів місця події в межах розслідування кримінального провадження встановлено, що дві нелегальних АЗС, які розташовувались без правовстановлюючих документів на землях, належних Службі автомобільних доріг в Київській області поблизу населених пунктів Бузова та Любимівка Києво-Святошинського району припинили своє функціонування.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

 

Прес-служба прокуратури Київсько області

кількість переглядів: 1934