Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На лаві підсудних опинився власник нелегального автомобільного газозаправного пункту

    

Іванківо-Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо власника незаконного АГЗП в Іванківському району.

Так досудовим розслідуванням встановлено, що підпільна автозаправка здійснювала свою діяльність без оформлених належним чином дозвільних документів, а її незаконне функціонування призводило до забруднення земель, атмосферного повітря, та створювало значні загрози життю і здоров’ю громадян.

Таким чином, власник АГЗП обґрунтовано обвинувачується у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, тобто у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України.

Останньому загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2232