Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть працівника, який не забезпечив безпеку під час роботи АЗС, що могло призвести до загибелі людей

    

Встановлено, що в жовтні 2018 року 20- річного жителя м. Києва прийнято на роботу до однієї із АЗС м. Біла Церква на посаду інженера з техніки безпеки. Відповідно до функціональних обов’язків на нього покладалося забезпечення безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що б не створювало загрозу загибелі людей та настання тяжких наслідків.

Водночас, під час проведення санкціонованого обшуку в січні 2019 на території АГЗС, яку орендувало одне із Товариств, місцевою прокуратурою за участю спеціаліста Білоцерківського РВ ГУ ДСНС у Київській області та експерта-пожежотехніка Київського НДЕКЦ МВС України, зафіксовано численні порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з пожежної безпеки в організації та здійсненні експлуатації об'єкта підвищеної небезпеки.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження, під час якого відповідальній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України.

На даний час розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Білоцерківського міськрайонного суду для розгляу.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2258