Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано посадовця Головного управління Держпраці у Київській області та посередника. Готується повідомлення про підозру у вчинені злочинів

    

Сьогодні, 24 квітня, прокуратурою Київської області спільно з слідчими слідчого управління ГУНП в Київській області та співробітниками ДЗЕ НП України, затримано заступника начальника одного з відділів Головного управління Держпраці у Київській області та посередника, які за «позитивний» результат перевірки підприємства, яке займається роздрібною торгівлею електронного обладнання, вимагали та отримали неправомірну вигоду.

Так, вказані особи проводили перевірку на одному з підприємств Київщини і за не зазначення в актах перевірок порушень трудового законодавства, і не нарахування за це штрафних санкцій, вимагали та отримали неправомірну вигоду у вигляді непередбаченої знижки (60%) на мобільні телефони та інші гаджети.

Останніх затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання про повідомлення керівнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням), а посереднику - в пособництві в одержанні неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України, а також обрання їм запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2225