Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судять групу осіб, які вчинили розбійний напад на старих людей в с. Ковалівка Іванківського району

    

Досудовим розслідуванням встановлено причетність трьох чоловіків до вчинення розбою з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу та погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.

Так, уночі 15 вересня 2018 року обвинувачені домовилися про вчинення нападу на будинок подружжя: 80-річного чоловіка та 70- річної жінки.

Для цього вони прибули в с. Ковалівка на автомобілі марки «Опель Вектра» на іноземній реєстрації. Дочекалися поки чоловік вийде з будинку та здійснили на нього напад. Через незачинені двері проникли в середину будинку, де також напали на дружину. При тому зловмисники погрожували літнім людям застосуванням сили, демонструючи ніж. За допомогою липкої стрічки зв’язали руки потерпілих.

Під час огляду помешкання виявили грошові кошти в сумі 1500 доларів США, 75 000 гривень, а також золотий ланцюжок з кулоном. Після вчинення злочину залишили село, а незаконно здобутим майном розпорядились на власний розсуд.

Прокурором Іванківо-Чорнобильського відділу Броварської місцевої прокуратури обвинувальний акт стосовно вказаних осіб скеровано до суду. Наразі триває судовий розгляд.

За вчинення вказаного злочину обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2477