Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Бучанській виправній колонії № 85 засудженим безпідставно сприяли в умовно-достроковому звільненні

    

Прокуратурою Київської області за результатами перевірки в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено численні випадки безпідставного оголошення засудженим заохочень, які могли сприяти в їх умовно-достроковому звільненні чи заміні невідбутої частини покарання на більш м’яке.

 

До прикладу, окремих засуджених заохочено за сумлінну поведінку та ставлення до праці, в той час, коли вони фактично не працювали та порушували правила поведінки і внутрішнього розпорядку колонії, зберігали заборонені предмети та ін.

Водночас, адміністрація колонії обмежується лише профілактичними бесідами з таким засудженими замість притягнення їх до дисциплінарної відповідальності за вчинення злісних порушень встановленого порядку відбування покарання.

 

На усунення цих порушень, прокуратурою Київської області начальнику Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції внесено вказівку, на виконання якої скасовано 18 незаконних заохочень та призначено службове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2951