Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Чоловіка, який поблизу громадської вбиральні нападав на жінок, скеровано на примусове лікування

    

Іванківо – Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 22 - річного чоловіка, підозрюваного за ч. 1 ст. 187 КК України, тобто в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із погрозою застосуванням насильства.

Встановлено, що вказана особа в смт. Іванків Іванківського району Київської області, знаходячись поблизу громадської вбиральні біля будинку культури чекав доки туди підійдуть потерпілі жінки щоб заволодіти їх речама.

Зокрема, в одному випадку дочекався моменту коли потерпіла дістане з кишені мобільний телефон, вихопив його та втік. В іншому - одягнувши на обличчя одноразову медичну маску, дістав з кишені предмет зовні схожий на пістолет та здійснив напад на потерпілу. При тому зажадав від неї віддати йому наявні грошові кошти та цінні речі. Зрозумівши, що потерпіла при собі цінних речей та коштів не має, з місця події зник.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний на момент вчинення злочинів і на теперішній час страждає на психічне захворювання, і не спроможний усвідомлювати реальний зміст своїх дій та повною мірою свідомо керувати ними та передбачати їх наслідки.

З огляду на викладене, прокуратура просила суд застосувати до чоловіка засоби медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2379