Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою оскаржено рішення виконавчого комітету Козинської селищної ради Обухівського району про передачу в приватну власність громадян майже 1 га землі водного фонду

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог земельного та водного законодавства на території смт. Козин Обухівського району.

Встановлено, що рішенням виконавчого комітету Козинської селищної ради № 4 від 28.02.2002 року передано безкоштовно у приватну власність громадян земельні ділянки загальною площею 0,9103 га вартістю 1,5 млн грн для будівництва та обслуговування житлових будинків в смт. Козин на території водно-спортивного комплексу одного з товариств.

Водночас, рішення щодо розпорядження земельними ділянками в межах населеного пункту мали прийматись лише на пленарних засіданнях Козинської селищної ради, а тому виконавчий комітет перевищив свої повноваження, передавши своїм рішенням у приватну власність землі, які відносяться до категорії земель водного фонду.

Більше того, внаслідок прийняття виконавчим комітетом Козинської селищної ради спірного рішення, інші громадяни, які не є власниками вказаних земельних ділянок, втратили доступ до берега річки, порушено їх право на відпочинок та вільне користування природними ресурсами р. Дніпро, а розташування житлових будинків безпосередньо на березі річки завдаватиме шкоду навколишньому природному середовищу і призведе до порушення права громадян на вільне користування природним довкіллям і водним ресурсом Дніпра.

З огляду на вкладене, прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсним рішення виконавчого комітету Козинської селищної ради про передачу в приватну власність земельні ділянки та витребування їх з незаконного володіння на користь територіальної громади смт. Козин.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1969