Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в суді відстоює право держави на 8 га землі лісогосподарського призначення в Обухівському районі

   

Прокуратурою Київської області пред’явлено до суду позов про витребування з незаконного володіння на користь держави земельні ділянки загальною площею 8 га, розташовані на території Великодмитровицької сільської ради Обухівського району.

Встановлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2010 році землю, яка відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебували в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство», незаконно передано в приватну власність кільком громадянам для ведення особистого селянського господарства.

При цьому, відведення у приватну власність вищезазначених земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки рішення органів державної влади про вилучення цих земель із держлісфонду та зміни їх цільового призначення не приймались, а підприємство як землекористувач згоду на припинення права користування не надавало.

Крім цього, законодавством не передбачено можливості отримання у приватну власність земель лісогосподарського призначення для потреб не пов’язаних із веденням лісового господарства.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2031