Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині затримано учасників організованого злочинного угрупування при одержанні 8 000 доларів США хабара від нелегальних мігрантів

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області, знешкоджено злочинне угрупування, яке за гроші займалось незаконним переправленням нелегальних мігрантів через державний кордон України.

До угрупування входили організатор - уродженець Ісламської республіки, а нині громадянин України та двоє громадян Дагестану та України. Останні підшукували потенційних незаконних мігрантів, яких за грошову винагороду незаконно переправляли через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Свої «послуги» оцінювали від 8 000 до 16 000 доларів США.

Зокрема, за 25 000 доларів США запропонували виготовити паспорти громадянина України для виїзду за кордон двом особам з Мальдівської Республіки та Республіки Камерун.

Під час отримання частини коштів у сумі 8 000 доларів США учасників угрупування затримано.

У ході проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів та офісного приміщення, яке належить організатору групи, правоохоронцями виявлено та вилучено безліч паспортів громадянина України та громадянина України для виїзду за кордон, оформлених на різних людей, бланки довідок про реєстрацію особи громадянина України, фотокартки різних осіб, грошові кошти, телефони фігурантів, за допомогою яких останні підтримували зв'язок між собою, тощо.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Досудове розслідування триває.

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2390