Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі 2 га земель лісового фонду на території Баришівського району

    

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури, при здійсненні процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час передачі Баришівською районною державною адміністрацією у приватну власність земельної ділянки лісового фонду в адміністративних межах Рудницької сільської ради.

Так, у 2012 році районною державною адміністрацією видано розпорядження щодо відведення безоплатно у власність фізичній особі земельної ділянки площею 2 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, на підставі якого особа отримала державний акт на право власності. Проте, надана у власність земельна ділянка повністю накладається на землі лісового фонду, які належать на праві постійного користування державному підприємству «Бориспільське лісове господарство».

Реагуючи на виявлені порушення, Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури скеровано до суду позовну заяву з метою повернення незаконно відчуженої земельної ділянки лісогосподарського призначення у власність держави.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2215