Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть іноземця, який, будучи директором підприємства в Україні, розікрав 4,5 млн грн. Йому обрано запобіжний захід - заставу в розмірі 4,5 млн грн (ОНОВЛЕНО)

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою, повідомлено про підозру громадянину Білорусії - директору одного із товариств, яке діяло на території України, у привласненні чужого майна за попередньою змовою та в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Реалізуючи свій злочинний намір на привласнення грошових коштів товариства, підозрюваний спільно з іншою особою, розуміючи, що товариством-контрагентом з 2012 припинено фінансово-господарську діяльність, за відсутності жодних договорів про виконані роботи, використовуючи цифровий підпис директора товариства у електронній системі платежів “Клієнт-Банк” здійснили перерахунок грошових коштів.

Відтак, понад 4,5 млн грн було незаконно переведено з рахунку товариства на якому він обіймав посаду директора, на рахунок товариства-контрагента, де він володів 50% голосів статутного капіталу. У подальшому зловмисники зняли з рахунку кошти та використали на власний розсуд.

На даний час, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Співучасник злочину наразі не встановлений. Правоохоронцями вживаються заходи з метою його знаходження та притягнення до кримінальної відповідальності.

Сьогодні, 19 березня, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4,5 млн грн.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2394