Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Києво-Святошинська місцева прокуратура відреагувала на виявлені факти порушень прав в’язнів у Бучанській виправній колонії

    

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури за результатами перевірки в державній установі «Бучанська виправна колонія (№85)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при накладені на засуджених дисциплінарних стягнень та створення засудженим необхідних житлово-побутових умов, що відповідають правилам санітарії та гігієни.

Встановлено, що адміністрацією вказаної установи в порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства до засудженого протиправно застосовано стягнення у вигляді поміщення до дисциплінарного ізолятору на 9 діб.

Крім того, там утримувалися в’язні в камері дисциплінарного ізолятору, яка не відповідала правилам санітарії та гігієни, в той час, як в установі були наявні вільні камери, які відповідали встановленим вимогам.

Реагуючи на зазначені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою скеровано вказівку начальнику виправної колонії з вимогою вжити заходів до усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли. За результатами розгляду даної вказівки одного засудженого звільнено з дисциплінарного ізолятора, ще одного - переведено до камери, яка відповідає правилам санітарії та гігієни.

 

На даний час, вирішується питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних службових осіб установи.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1968