Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області через суд повернуто Розумницькій сільській раді землю вартістю 705 тис грн

    

За позовом Білоцерківської місцевої прокуратури територіальній громаді Розумницької сільської ради Ставищенського району реально повернуто земельні ділянки загальною площею 4 га для ведення особистого селянського господарства, які були незаконно відчужені.

Ще у 2008 році розпорядженням Ставищенської районної державної адміністрації у приватну власність двох громадян надано по 2 га землі кожному для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель резервного фонду. При цьому, вказані земельні ділянки, на момент їх відведення, знаходились в межах населеного пункту Розумницької сільської ради та відносились до земель комунальної власності, а набувачі земельних ділянок – громадяни не входили до виключного переліку осіб, яким законом дозволено отримувати у приватну власність землі резервного фонду.

Таким чином, Ставищенська районна державна адміністрація розпорядилася землями комунальної власності з перевищенням повноважень.

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою до суду пред'явлено позовну заяву в інтересах Розумницької сільської ради про повернення незаконно відчужених земельних ділянок.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2076