Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Засуджені, яких, ніби то не вдалось розшукати працівникам відділу пробації, самі зявились в суд. Прокуратурою відповідно відредаговано на порушення в діяльності Державної установи «Центр пробації»

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства України в Рокитнянському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області, в тому числі, Інструкції про порядок виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань.

Встановлено, що службовці підрозділу пробації неналежним чином проводили заходи щодо встановлення місця знаходження двох засуджених, звільнених від відбування покарання з випробуванням, які не з’являлися на реєстрацію як того вимагає закон. При тому, працівники підрозділу звернулись до суду з поданням про скасування останнім випробувальний термін та направлення їх для відбування покарання до місць позбавлення волі.

Однак, судом у задоволенні вказаних подань відмовлено. Підставою стали відсутність доказів про належний виклик засуджених до відділу та у зв’язку з неналежним розшуком останніх.

Водночас засуджені, яких ніби то не вдалось розшукати, самостійно з’явилися у судові засідання та пояснили суду, що жодних повідомлень з органів пробації до них не надходило.

З огляду на викладене, Кагарлицькою місцевою прокуратурою начальнику філії державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області внесено вказівку про усунення порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства України, яка перебуває на розгляді.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2558