Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини звернулася до суду з позовом про повернення у державну власність 160 га землі

    

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та податкового законодавства, під час користування землями сільськогосподарського призначення на території Бориспільського району.

Так, між Бориспільською районною державною адміністрацією та юридичною особою, укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої в адміністративних межах Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області, загальною площею понад 159 га.

Йдеться про понад 118 га сіножатей, майже 36 га боліт, 3 га пісків та 2,4 га озер.

Незважаючи на взяті зобов’язання зі своєчасного і повного внесення орендної плати, орендар уже заборгував майже 50 тис грн. Крім того, орендарем досі не вчинено дії, направлених на внесення змін до договору оренди земельної ділянки щодо визначення нормативної грошової оцінки, яка є актуальною на даний час.

Як наслідок, несвоєчасне внесення орендної плати за користування земельною ділянкою з врахуванням актуальної нормативної грошової оцінки землі, зумовлює ненадходження коштів до бюджету Вишеньківської сільської ради, і порушує права та інтереси держави в особі зазначеного органу місцевого самоврядування.

З метою повернення незаконно переданих земель у державну власність Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про розірвання договору оренди земельної ділянки.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2326