Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою упереджено передчасне умовно-дострокове звільнення засудженого від відбування покарання

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)» виявлено грубі порушення вимог кримінального та кримінально-виконавчого законодавства при розгляді питання про умовно-дострокове звільнення засудженого від відбування покарання.

 

Встановлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо направлення до суду клопотання про умовно-дострокове звільнення засудженого, який за період відбування покарання не приймав участі у програмах диференційовано виховного впливу, а також неодноразово порушував правила внутрішнього розпорядку установи, за що 10 разів притягувався до дисциплінарної відповідальності.

 

В матеріалах особової справи засудженого виявлено відсутність документів, що підтверджують його виправлення, доведене сумлінною поведінкою і ставленням до праці, як того вимагає стаття 81 Кримінального кодексу України.

 

Реагуючи на вищезазначені порушення, прокуратурою внесено вказівку начальнику колонії, в тому числі з вимогою скасувати незаконне рішення. На даний час також вирішується питання про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2353