Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судом задоволено позов прокуратури та скасовано незаконне земельне розпорядження Богуславської районної державної адміністрації

    

Рішенням Богуславського районного суду від 19.02.2019 року задоволено в повному обсязі позовну заяву Кагарлицької місцевої прокуратури, а саме визнано незаконними та скасовано розпорядження Богуславської районної державної адміністрації, яким надано дозвіл особі на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 45 га в оренду для ведення особистого селянського господарства на території однієї із сільських рад строком на 49 років.

Встановлено, що вказане розпорядження прийнято всупереч вимогам чинного законодавства, зокрема, ст. 5 Закону України «Про особисте селянське господарство». Зокрема, особа отримала земельну ділянку в оренду для ведення особистого селянського господарства у розмірі, що значно перевищує встановлений законом граничний розмір; нормативна грошова оцінка вказана у договорі договір оренди в порядку, встановленому чинним законодавством, не визначена, внаслідок чого суму орендної плати за дану землю визначено необґрунтовано, що є порушенням істотних умов договору оренди землі, тощо.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2407