Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура оскаржує незаконний продаж державної землі в Обухівському районі

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області до суду скеровано позовну заяву з вимогою витребування на користь держави із незаконного володіння фізичних осіб земельні ділянки площею 4 га, що розташовані в адміністративних межах Красненської сільської ради Обухівського району Київської області. Зауважимо, що вартість згаданих ділянок становить майже 100 тис. грн.

Ще в 2013 році рішенням Обухівського районного суду Київської області задоволено позов прокурора району в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до Обухівської районної державної адміністрації про визнання незаконними та скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю, скасування їх державної реєстрації. Йшлося про земельні ділянки загальною площею 23,6 га, які в минулому належали Григорівському цукровому заводу, і які розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації в квітні 2008 року незаконно передано у приватну власність громадянам для ведення садівництва. Тобто, фактично відбулась незаконна зміна цільового призначення землі, оскільки це були землі промисловості, та її безоплатна приватизація громадянами.

Підтвердженням недобросовісності дій посадових осіб Обухівської районної державної адміністрації, під час прийняття вказаного розпорядження, є ухвала Апеляційного суду Київської області від 13.03.2018 року, якою колишнього голову районної державної адміністрації та його заступника визнано винними у службовій недбалості під час розпорядження спірними землями. Разом з тим, прокуратурою встановлено, що деякі громадяни, яким безоплатно надано у власність земельні ділянки, на підставі скасованих, на той час, судом державних актів на право власності, відчужили їх іншим особам. Загалом, незаконно було продано земель загальною площею майже 4 га, які тепер прокуратура вимагає повернути державі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2264