Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області розпочато досудове розслідування за фактом незаконного виділення 2 га державної землі у Вишгородському районі

    

Прокуратурою області встановлено, що розпорядженням Вишгородської районної державної адміністрації у 2016 році відведено у приватну власність громадян земельні ділянки загальною площею майже 2 га для індивідуального дачного будівництва на території Лютізької сільської ради Вишгородського району, які відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебували в постійному користуванні ДП «Вищедубечанське лісове господарство» для ведення лісового господарства.

Відтак, за вказаними вище фактами прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України. (Зловживання владою або службовим становищем, що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Крім того, реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області пред’явлено позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України про витребування вказаних земельних ділянок з чужого незаконного володіння. Наразі, Вишгородським районним судом позов прийнято до провадження та розпочато розгляд справи.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2598