Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру двом особам, які за попередньою змовою заволоділи державною квартирою на понад пів мільйона гривень

    

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області органами поліції розслідується кримінальне провадження за підозрою у вчиненні 35 – річною жителькою м. Біла Церква та її спільноком, кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 162, ч. 3 ст. 358 КК України.

Йдеться зокрема, про заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; незаконне виселення, що порушує недоторканості житла громадян, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також підроблення іншого офіційного документа, який видається та посвідчується установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою, вчиненні за попередньою змовою групою осіб.

Під час досудового розслідування встановлено, що в березні 2017 року вказана особа спільно з іншими підозрюваним, заволоділи чужою квартирою в м. Біла Церква, Київської області.

Для цього зловмисники використали, напередодні викрадений паспорт потерпілої, яка була зареєстрована в даній квартирі, однак без права приватної власності. За допомогою переклеювання фотографії в паспорті, підозрювані шляхом обману, організували зняття з місця реєстрації власницю квартири, а в подальшому й оформлення на одного із них права власності на дане помешкання.

Таким чином, останні заволоділи квартирою, яка на праві приватної власності належала державі в особі Білоцерківської міської ради ,чим завдали матеріальної шкоди в особливо великих розмірах на загальну суму понад 500 тис.грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2534