Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути у державну власність землі лісового фонду на території Бородянського району

    

Фастівською місцевою прокуратурою виявлено факти порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок лісового фонду на території Бородянського району.

Установлено, що у 2008 році розпорядженням Бородянської районної державної адміністрації передано у приватну власність громадянам земельні ділянки загальною вартістю понад 600 тис. грн. для ведення садівництва в адміністративних межах Бабинецької селищної ради.

Однак, відведення у приватну власність вказаних земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки вони відносяться до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебували в постійному користуванні ДП «Клавдієвське лісове господарство.

Рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих земель з держлісфонду та зміну їх цільового призначення для ведення садівництва не приймались, погодження на їх вилучення не надавались.

Реагуючи на виявлені порушення, Фастівською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним розпорядження Бородянської РДА та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 0,24 га з незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Клавдієвське лісове господарство».

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2101