Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернення незаконно наданої в оренду земельної ділянки площею 11 га на території Іванківського району

    

Броварською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення в оренду земельної ділянки лісового фонду на території Дитятківської сільської ради Іванківського району Київської області.

Так, встановлено, що у 2012 році на підставі розпорядження Іванківської районної державної адміністрації в оренду підприємства передано земельну ділянку загальною площею понад 11 га.

В подальшому між райдержадміністрацією та цим підприємством укладено договір оренди, за умовами якого земельну ділянку, нормативно грошовою оцінкою 2, 3 млн. грн., передано в строкове платне користування для спорудження сонячної електростанції по виробництву та розподіленню електроенергії.

Разом з тим, вказана земельна ділянка сформована за рахунок земель лісогосподарського призначення та перебуває в постійному користуванні ДП «Іванківське лісове господарство», яке не надавало дозволу на її вилучення. Крім того, зміна цільового призначення землі не проводилась. Втрати лісогосподарського виробництва при вилученні земельної ділянки не відшкодовувались.

Броварською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог земельного та лісового законодавства пред’явлено позовну заяву з вимогами визнати недійсними вищевказані розпорядження Іванківської районної державної адміністрації та договір оренди землі.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2765