Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини повідомила про підозру особі, яка незаконно заволоділа майном одного із підприємств Білоцерківського району, вартістю майже 175 млн грн

    

Білоцерківська місцева прокуратура повідомила про підозру 37-річному чоловіку  у  вчиненні   кримінального   правопорушення,   передбаченого ч. 3 ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Так, у вересні 2018 року зловмисник, використовуючи підроблені печатки одного із підприємств Білоцерківського району та приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, здійснив підроблення та реєстрацію офіційних документів підприємства.

 

У подальшому, чоловік подав фальшиву документацію державному реєстратору для внесення змін до установчих документів юридичної особи.

 

Таким чином, підозрюваний протиправно заволодів корпоративними правами підприємства, а саме його статутним капіталом та майновими правами на нерухоме і рухоме майно загальною вартістю майже 175 млн грн.

Крім того, діючи за аналогічною схемою, чоловік відчужив корпоративні права підприємства на користь третіх осіб.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2750