Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура області викрила злочинну схему вимагання грошей від студентів-іноземців ректором та проректорами одного з вишу Київщини (ФОТО)

    

У п'ятницю, 07 грудня, прокуратурою Київської області за тісної взаємодії з ГУ БКОЗ СБ  України та слідчим управлінням ГУ НП в області викрито злочинну схему одного з університетів Київщини, керівний склад якого легалізовував на території України іноземців та в подальшому, зловживаючи наданими повноваженнями, обмежуючи права студентів, вимагаючи неправомірну вигоду.

          

Так, ректор та проректори університету вимагали неправомірну вигоду з іноземних студентів університету, а саме грошові кошти за невідрахування з університету та не скасування посвідок на проживання, штучно створючи перешкошкоди та погрожуючи депортацією.

Вказані особи, систематично з 2016 року до моменту викриття правоохоронними органами, вимагали з іноземних студентів неправомірну вигоду у сумі по 3 000 доларів США з кожного.

                             

Окрім цього, встановлено, що зловмисники за грошову винагороду організовували незаконне переправлення осіб через державний кордон України, шляхом надання запрошень на навчання у ВНЗ, без дотримання мети запрошення. 

Учасників злочинного угрупування затримано у ВНЗ під час отримання неправомірної вигоди.

У ході обшуків, вилучено: посвідки на проживання, грошові кошти в сумі 20 000 доларів США, оригінали паспортів іноземних громадян, «чорнову бухгалтерію».

Правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368-3, ч. 3 ст. 332 КК України (вимагання неправомірної вигоди службовими особами юридичної особи приватного права у складі організованої злочинної групи та незаконне переправлення осіб через державний кордон України організованою групою з корисливих мотивів).

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3824