Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області виявлено грубі порушення прав засуджених на оплату праці у Білоцерківській виправній колонії № 35

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки, проведеної на виконання доручення прокуратури області, в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної праці.

Встановлено, що адміністрацією виправної колонії не вжито заходів до виплати заробітної плати засудженим, які залучались до оплачуваних робіт на державному підприємстві «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 35)». Сума заборгованості становить понад 500 тисяч гривень. 

Реагуючи на зазначені порушення прав засуджених на своєчасне отримання заробітної плати Білоцерківською місцевою прокуратурою 23.11.2018 розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України. Досудове розслідування на даний час триває.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених на оплачувану працю продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2568