Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області в судовому порядку поновила права держави на землі лісового фонду на території Кагарлицького району, вартістю понад 100 тис грн

    

Установлено, що у 2015 році рішенням Гребенівської сільської ради Кагарлицького району затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність громадянам земельної ділянки площею 2 000 кв.м. для ведення особистого селянського господарства на території с. Гребені. Вартість зазначеної землі становить понад 100 тисяч гривень.

У подальшому, рішенням державного реєстратора Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області за громадянами зареєстровано право приватної власності на земельну ділянку.

Однак, вказані рішення прийнято всупереч вимог законодавства, оскільки спірні землі належать ДП «Ржищівське лісове господарство», яке згоду на вилучення з постійного користування земельних ділянок не надавало, з держлісфонду вказані землі не вилучались, цільове призначення не змінювалось.

З метою захисту порушених прав держави, Кагарлицька місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради, скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Наразі позовні вимоги місцевої прокуратури Кагарлицьким районним судом задоволено у повному обсязі.

Окрім того, на початку поточного року за фактом службової недбалості засуджено державного реєстратора, внаслідок дій якого вибула із власності держави вищезазначена земельна ділянка. 

Прес-служба

прокуратура Київської області

кількість переглядів: 2565