Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київщини виявлено порушення вимог законодавства у Бориспільській виправній колонії № 119

    

Бориспільською місцевою прокуратурою за результатами перевірки, проведеної за дорученням прокуратури області в державній установі «Бориспільська виправна колонія № 119», виявлено грубі порушення вимог кримінального та кримінально-виконавчого законодавства при розгляді питання про заміну покарання на більш м’яке, а також порушення при залученні засуджених до оплачуваної праці.

Установлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо можливості застосування більш м'якого покарання до засудженого, який за період відбування покарання неодноразово порушував режимні вимоги, не брав участі у програмах диференційовано виховного впливу, а також отримав заохочення за сумлінне ставлення до праці, в той час коли фактично не залучався до оплачуваної суспільно корисної праці в колонії.

У матеріалах особової справи засудженого виявлено відсутність документів, які підтверджують, що він став на шлях виправлення, як того вимагає стаття 82 Кримінального кодексу України.

Крім того, перевіркою встановлено численні порушення вимог ч. 2 ст. 118 КВК України щодо незалучення до праці засуджених, у яких є заборгованість за виконавчими листами. Аналогічна ситуація склалась щодо повноти вжитих заходів до стягнення із засуджених аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

За результатами перевірки на усунення виявлених порушень Бориспільською місцевою прокуратурою внесено вказівку, яка на даний час перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення законності та додержання прав засуджених в установах виконання покарань продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2385