Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки органам прокуратури Київської області суд визнав недійсним договір оренди землі в місті Яготин та присудив стягнути з громадянина заборгованість з орендної плати в сумі майже 90 тис грн

    

Бориспільською місцевою прокуратурою під час реалізації своїх повноважень щодо представництва інтересів держави в суді виявлено, що земельна ділянка в межах міста Яготина використовується не за цільовим призначенням та із порушеннями істотних умов укладеного договору.

Установлено, в серпні 2012 року між Яготинською міською радою та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки для розміщення готельного комплексу на території міста.

Згідно умов вказаного договору, будівництво обєкта повинно бути завершеним ще у 2016 році, однак до цього часу земля залишається без будь-яких будівель та споруд. Крім того, орендар допустив утворення заборгованості за користування землею у розмірі майже 90 тис грн.

У зв’язку з цим, місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та повернення до комунальної власністі земельної ділянки, нормативно грошова оцінка якої становить майже 400 тис грн.

Суд погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовну заяву в повному обсязі.

Прес-служба

прокуратура Київської області

кількість переглядів: 2312