Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру чоловіку, якого затримали на «гарячому» під час отримання від забудовника неправомірної вигоди в сумі 150 000 доларів США

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру чоловіку, який вимагав та одержав від представника фірми - забудовника житлових будинків неправомірну вигоду в сумі 150 000 доларів США за вплив на посадових осіб ДАБІ України, а саме начальника та його заступника, при вирішенні питання щодо надання дозволу на початок будівельних робіт для будівництва багатоповерхового житлового будинку на території одного з міст Київської області.

Нагадаємо, що у середу, 17 жовтня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Київській області ДЗЕ НП України, відділу запобігання і протидії корупції ДАБІ України та СУ ГУНП у Київській області затримано на «гарячому» фізичну особу під час отримання неправомірної вигоди.

Після чого, чоловік, на автомобілі намагався втекти з місця події, при цьому скоїв ряд дорожньо-транспортних пригод, у тому числі за участі машини швидкої медичної допомоги. Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2379