Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області упродовж 9 місяців 2018 року вживалися дієві заходи щодо захисту інтересів держави в суді

    

Так, з початку поточного року до судів області пред’явлено позовів на загальну суму 5 млрд 302 млн грн. Судами задоволено 279 позовів прокурорів на суму 3 млрд 120 млн грн. Реально виконано таких судових рішень на суму 1 млрд 985 млн грн. Вказані результати є найвищими по державі.

Продовжено забезпечення ефективного вжиття заходів представницького характеру на пріоритетних напрямках роботи, зокрема щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Значною є сума, на яку заявлено позови органами прокуратури області у цій сфері – більше 5,2 млрд грн. Судами задоволено 207 таких позовів прокурорів на суму 3,1 млрд грн. 

Завдяки вжитим органами прокуратури заходам реально повернуто у державну власність та попереджено незаконне надання земельних ділянок загальною площею 387 га.

Як приклад, господарським судом Київської області задоволено прокуратурі області позови про витребування на користь держави земель лісогосподарського призначення ДП «Бориспільське лісове господарство, загальною площею понад 100 га, на території Гірської сільської ради Бориспільського району, на які у 2009 році комерційній структурі виготовлено підроблені державні акти на право власності на землю.

Активізовано представницьку діяльність у бюджетній сфері. Органами прокуратури області заявлено позовів у цій сфері на суму 20,5 млн грн. Судами задоволено 32 позовів на 14,2 млн грн. 

Крім того, апаратом заявлено 2 позови про зобов’язання забудовника укласти договори із органом місцевого самоврядування про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, за якими місцеві бюджети поповняться на суму більше 11 млн грн.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2008