Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення в діяльності управління Державної міграційної служби у Київській області при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення

    

Прокуратурою області за результатами перевірок в управлінні Державної міграційної служби у Київській області та його територіальних підрозділах встановлено численні порушення вимог законодавства про адміністративні правопорушення та іншого законодавства під час адміністративного доставлення і затримання іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні, примусового їх повернення та видворення.

Зокрема, виявлено, що особи затримувались понад встановлений законодавством строк, проведення огляду затриманих здійснювалось особами протилежної статті, а також центри надання вторинної правової допомоги та родичі про адміністативне затримання осіб не повідомлялись.

Мають місце випадки вибірковості при прийнятті посадовими особами міграційної служби рішень про примусове повернення іноземців, які незаконно перебувають в Україні. Контроль за виконанням таких рішень належним чином також не здійснюється.

Вказані порушення стали можливими, у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю управління Державної міграційної служби у Київській області за діяльністю територіальних підрозділів.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області внесено вказівку начальнику управління Державної міграційної служби у Київській області, яка на даний час перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення прав іноземців та осіб без громадянства при застосуванні до них заходів впливу за адміністративні правопорушення триває та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1588