Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть лісничого, який зловживаючи службовим становищем, здійснив незаконну порубку 160 дерев на території Таращанського району, завдавши державі збитків на суму майже 630 тис грн

    

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно лісничого, який зловживаючи своїм службовим становищем здійснив незаконну порубку дерев, завдаши державі збитків на суму майже 630 тис грн.

Установлено, що чоловік, працюючи на посаді лісничого Таращанського агролісництва ДП «СЛП «Київоблагроліс», будучи службовою особою, у грудні 2016 року надав усну вказівку працівникам агролісництва здійснити порубку 160 сироростучих дерев, які знаходяться в межах Лук'янівської сільської ради Таращанського району та в подальшому, частину деревини лісничий реалізував за грошові кошти.

Таким чином, чоловік спричинив істотну шкоду лісовому господарству України в особі Таращанського агролісництва ДП «СЛП «Київоблагроліс»на суму майже 630 тис. грн.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисного, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самого себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду).

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2409